Sommargott i vårsolen
Blev bara sådär tvärsugen på något gott, men kommer nog inte ilas baka. Men jag bjussar på mitt och Biancas recept (vi har dock inte gjort det själva) Kladdkakemuffins med chokladkräms fyllning. Även kallat Godismuffins
muffins:
100 gr smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
fyllning:
50 gr smör/margarin
1,5 msk mjöl
1/2 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao,vaniljsocker och slalt.Skeda upp smeten i bullformar. Fyll inte på för fullt.Grädda i ca 15 min . Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl,socker och kakao och rör till en jämn smet.Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smetem tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min. före servering.
HJÄRTA
muffins:
100 gr smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
fyllning:
50 gr smör/margarin
1,5 msk mjöl
1/2 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao,vaniljsocker och slalt.Skeda upp smeten i bullformar. Fyll inte på för fullt.Grädda i ca 15 min . Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl,socker och kakao och rör till en jämn smet.Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smetem tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min. före servering.
HJÄRTA
Kommentarer
Trackback