Sommargott

1. Finhacka blockchokladen med en kniv eller riv den på ett rivjärn, så smälter den lättare. Gör iordning en chokladsort i taget.

2. Skölj jordgubbarna, men låt skaften sitta kvar. Låt bären torka på hushållspapper. De måste vara helt torra innan de doppas i chokladen.

3. Smält chokladen över ett vattenbad som är ca 50°C. Rör om tills chokladen smält.

4. Håll i den övre delen på de torra bären och doppa dem till hälften i chokladen. Låt chokladen stelna.

5. Tillverka en sprits av smörpapper för garneringen. Fixera ändarna med tejp. Häll den andra chokladsorten i spritsen som bör ha ett mycket litet hål i spetsen.

6. Gör en chokladspiral på bären. Låt dem stelna på ett galler.




Att tänka på
• Använd bara helt färska jordgubbar och ät dem samma dag som du dekorerar dem. De håller sig nämligen inte fräscha så länge.
• Var noga med att inte stänka vatten i chokladen när du smälter den. Vattnet gör att chokladen förlorar sin lyster.
• Ju bättre kvalitet det är på chokladen, desto lättare är det att få en fin konsistens när den smälter.


Recept taget från: Klicka

Ha det gott sockertopp / I


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0